Bánh canh noodles - Mina Le
Ingredients:
1 bag rice flour
1 bag tapioca starch
4-5 cups boiling water
How to make the noodles:
Save 1/8 cup tapioca starch for dusting.
Pour the rest of the tapioca starch + rice flour bag into a large mixing bowl.
Pour the BOILING water directly into the flour. Start with 4 cups, then SLOWLY add more till you get the softness you want.
Stir it with a wooden spoon (dont use your hands, it is HOT) till it forms a dough ball (the kitchenaid mixer helped me to do this). Cover the dough & have it rest at least 30 minutes.
Dust the working space with some of the tapioca starch, knead the dough with your hands till you get the smooth texture. Using a rolling pin to roll it into a thin flat of dough. Cut them into strips. Make sure you dust them with starch to separate them.
->
Thành phần:
1 gói bột gạo
1 gói bột năng
4-5 chén nước sôi
Cách làm
Chừa lại 1/8 chén bột năng để áo bột
Cho bột năng còn lại và bột gạo vào một tô trộn lớn.
Đổ nước sôi trực tiếp vào bột. Bắt đầu với 4 chén, sau đó thêm từ từ cho đến khi có được sự mềm mại mà bạn muốn.
Khuấy nó bằng thìa gỗ (không dùng tay, nó là HOT) cho đến khi nó tạo thành một quả bóng bột (máy trộn bếp đã giúp tôi làm điều này).
Đậy bột và nghỉ ngơi ít nhất 30 phút.
Với bột áo, nhào bột bằng tay cho đến khi bạn có được kết cấu mịn màng. Cắt chúng thành sợi.