Bánh Hoa Anh Đào - Cherry Blossom Pastry/Diễm Nauy
Nguyên liệu / Ingredients: ( 20 bánh / 20 cakes )
**** Nướng nhiệt 170°C / 338°F trong 18 - 20 phút
Bake at 170°C / 338°F for 18 - 20 minutes
◽️ Nhân đậu đỏ / Red bean filling
150g đậu đỏ / 150g red bean
500ml nước / 500ml water
1/10 mcf muối nở ( tuỳ chọn ) / 1/10 tsp baking soda ( optional )
100g đường / 100g sugar
1/3 mcf muối / 1/3 tsp salt
50g sữa đặc có đường / 50g sweetened condensed milk
40g dầu / 40g vegetable oil
40g bơ / 40g butter
Video: https://youtu.be/l_5sCzMmyjM
◽️ Bột nước / Water dough
180g bột bánh / 180g cake flour
30g đường / 30g caster sugar
1/4 mcf muối / 1/4 tsp salt
80g nước / 80g water
65g bơ / 65g butter
◽️ Bột dầu / Oil dough
150g bột bánh / 150g cake flour
60 - 80g dầu / 60 - 80g vegetable oil
1/4 mcf màu đỏ thực phẩm / 1/4 tsp red food coloring