Bánh Bao Chỉ (Snowball cake)

Bánh Bao Chỉ (Snowball cake)

Gửi bàigửi bởi tranchau

Bánh Bao Chỉ (Snowball cake)

Hình ảnh


CÁCH LÀM BÁNH BAO CHỈ

Nhân bánh:

100g đậu xanh cà không vỏ
¼ chén dừa nạo tươi.
1 muỗng súp mè
1 muỗng súp dầu ăn
3 muỗng súp đường.
1 ống vani.
¼ mcf muối

Vỏ bánh:
1 chén bột nếp (100g)
3 muỗng súp đường
3/4 chén sữa (180ml)
1/2 chén dừa khô bào, dùng để áo bánh.

Cách làm nhân:
Đậu đãi sạch ngâm nước 1 giờ, xong đổ nước sâm sấp mặt đậu nấu chín bằng nồi cơm điện. Lấy ra xay nhuyễn với đường và trộn với dừa, dầu ăn, mè, vani, muối. Chia nhân làm 8 và vo thành viên.
Cách làm vỏ bánh:
Hòa tan đường, muối với sữa. Hòa hỗn hợp với bột nếp. Đậy bằng plastic wrap, nhưng chừa lỗ hở nhỏ. Quay 3ph trong lò vi sóng. Lấy ra trộn lên. Quay tiếp 1 phút nữa là bột chín. Dùng vá xới cơm nhúng nước nhồi 50 lần cho bột mịn và thêm độ dai.

Cách nặn bánh:
Trải plastic wrap và dùng chổi quét lên một lớp dầu mỏng.. Múc 1 muỗng bột (khoảng 1/8 lượng bột đang có) cho lên, gấp lại dùng tay ấn cho bột dẹp ra, cho nhân bánh để lên, túm bánh lại. Lăn bánh qua với dừa khô bào. Đặt bánh vào khuôn giấy muffin. .

Hình ảnh


-----------------------------------------

Hình ảnh


HOW TO MAKE SNOWBALL CAKE

For the filling
100g peeled split mung bean ( ½ cup)
3 tbsp sugar
¼ tsp salt

11g vanilla sugar (or 1 tsp vanilla extract)
¼ cup shredded young coconut
1 tbsp roasted sesame seeds
1 tbsp vegetable oil

For the dough
1 cup glutinous rice flower (or sweet rice flour mochiko) 100g
3 tbsp sugar
3/4 cup milk
¼ tsp salt
½ cup coconut flake

Making the filling

- Wash the mung bean 3 times until the water becomes clear. Soak in water for at least 1 hour.
- Cook in a rice cooker with ½ cup of water (or just enough water to barely cover the beans). Alternatively you can steam the beans for 15 mins or until soft.
- Process the cooked mung bean in a food processor into a fine paste (or mash by hand using mortar and pestle or other mashing tools). Mix with sugar, shredded coconut, vegetable oil, sesame, vanilla and salt. Divide into 8 balls.

Making the dough
Dissolve sugar, salt with milk. Then mix with the glutinous rice flour.
Cover with plastic wrap leaving a small gap for the steam to release.
Microwave for 3 minutes.
Take out and mix well.
Then microwave for another 1 minute and then knead with a rice ladle for about 50 times.
So the dough is cooked and smooth.

Assembling the cake
Spread a piece of plastic wrap on a flat surface and grease with some cooking oil. Place 1/8 of the dough on the plastic wrap and fold. Slightly flatten the piece of dough with the palm of your hand. Then place the filling ball on top and seal it. Make it into a ball. Then coat in coconut flake. Now you can tough the cake directly (It’s not sticky anymore) and form a gain into a nice snowball. Place on paper muffin cup.

Recipe by Helen Le
Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 8085
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Quay về Bánh - Chè - Xôi - Thức Uống

Đang trực tuyến

Đang xem chuyên mục này: Không có thành viên nào trực tuyến.6 khách.


free counters F9: Đổi kiểu gõ | F12: Tắt mở bộ gõ
Tắt  Tự động  Telex  VNI  VIQR