Chè Đậu Xanh Phổ Tai Instant Pot

Chè Đậu Xanh Phổ Tai Instant Pot

Gửi bàigửi bởi tranchau

Chè Đậu Xanh Phổ Tai Instant Pot (Mung Bean with Seaweed Sweet Soup)

Author: Katie Le | Katie’s Test Kitchen

Ingredients

1 cup of mung bean (rinsed well; soaked in warm water overnight or at least 4 hours; drained)
about 1 cup of dried sliced seaweed/kelp (washed multiple times; soaked in warm water for at least 30 minutes; used a kitchen scissor to trim to smaller length of about 2-3 inches long)
1/2 cup to 1 cup of sugar (depends on your sweet level; I used organic cane sugar.)
6 cups of water

Hình ảnh

Hình ảnh

Hình ảnh

Hình ảnh

Directions

Add mung bean, seaweed and sugar to inner pot. Pour 6 cups of water and give it a good stir. Close lid and be sure knob is on Sealing. Select Manual/Pressure Cook, High Pressure, 7 minutes, NPR. ***Please note if you decide not to soak the beans, please select 10 minutes, HP.
Once the IP has completely released pressure on its own, open lid and remove any foam at the top with a skimmer. Taste and adjust the sugar to your liking. If it’s too sweet you can dilute with more water, 1 cup at a time. Use Saute mode to bring liquid to a boil. If it’s not sweet enough add more sugar, 1 tbsp at a time. Stir well and turn off Keep Warm.
This dessert can be served warm, hot, cold, or over ice. Enjoy!
Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7979
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Quay về Các Món Ăn Nấu Với Nồi Instant Pot

Đang trực tuyến

Đang xem chuyên mục này: Không có thành viên nào trực tuyến.2 khách.


cron
free counters F9: Đổi kiểu gõ | F12: Tắt mở bộ gõ
Tắt  Tự động  Telex  VNI  VIQR