Thịt Kho

Thịt Kho

Gửi bàigửi bởi tranchau

THỊT KHO TÀU với TRỨNG - Instant Pot IP - Kho nhanh và thật ngon by Vanh Khuyen

Nguyên liệu

- Thit Ba rọi 1450gr
- 1 Củ Hành Tây 50gr
- Củ Hành tím 50gr
- 1 Nhánh Gừng
- 180ml Nước Tương Maggi
- 30ml Dầu Hào Oyster sauce
- 10 cái Trứng
- 35gr Đường 2,5Tbsp.
- 2gr - 3gr Bột Ngọt 1/2tsp.



******************************

THỊT KHO TÀU - Kho thịt nhanh mềm tiết kiệm Điện với Nồi Instant Pot - Món ăn Tết by Vanh Khuyen -> sẽ làm recipe nầy

Nguyên liệu
- Thịt Ba rọi 1,5kg
- Nước Mắm 1/2cup 125ml + 1Tbsp. 15ml. Tổng cộng là 140ml
- Hành tím 45gr
- Hành Lá tùy thích
- Tỏi 12gr
- Gừng 7gr
- Nước Tương 1Tbsp.
- Đường Cát vàng 30gr
- Tương Ớt 1mc
- Dầu ăn 1mc
- Muối 1mc
- Rượu 1mc
- Giấm 2mc
- Ngũ vị hương 1/2mcf
- Tiêu
- Bột Ngọt 1/2tsp.




*************************************************


THỊT KHO TÀU Cấp tốc - Món ăn ngày Tết - Kho nhanh và ngon nhất với Instant Pot IP by Vanh Khuyen

Nguyên liệu
- Thit Ba rọi 1450gr
- 1 Củ Hành Tây 50gr
- Củ Hành tím 50gr
- 1 Nhánh Gừng
- 180ml Nước Tương Maggi
- 30ml Dầu Hào Oyster sauce
- 10 cái Trứng
- 35gr Đường 2,5Tbsp.
- 2gr - 3gr Bột Ngọt 1/2tsp.

Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7657
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Thịt Kho Tàu

Gửi bàigửi bởi tranchau

Thịt Kho Tàu Instant Pot [Hương Vị như Quê Nhà] | Caramelized Pork Belly by
KT Food Stories



Thịt Kho Tàu/ Thịt Kho Trứng là món ăn quen thuộc của người Việt Nam... Mỗi Tết đến là nhà nhà đều không thể thiếu món này... Nhờ có Instant Pot mà mình không còn phải lo canh lửa hay nấu thịt kho tàu 8 tiếng nữa, mà chỉ nấu trong vòng 1 tiếng là có ăn ngay nè!

Cách nấu thịt kho tàu của người miền Bắc và Nam tương tự nhau, nhưng người miền Nam ăn cay và ngọt hơn. Nên mình có thể điều chỉnh gia vị sao cho phù hợp với gia đình mình nhé! Miếng thịt kho thơm lừng, mềm rục và béo ngậy quyện lẫn sự dai, bùi của trứng sẽ kích thích vị giác của mọi thành viên trong gia đình bạn.

Thịt kho nước dừa hột vịt là món ăn rất được ưa chuộng trong bữa cơm hàng ngày hay vào dịp Tết. Món ăn ngon, đậm đà, béo ngậy được dùng ăn chung với cơm trắng rất tuyệt. Hay mình cuốn với bánh tráng và dưa giá, dưa chua là tuyệt vời phải không các bạn...Mình cùng nhau vào bếp nấu món ăn cực ngon này cho gia đình và bạn bè nhé!

Luộc thịt với gừng, củ hành, rượu nấu ăn, muối, tiêu cho thịt thơm

Dùng nồi Instant Pot 8 quarts


Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7657
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Thịt Kho

Gửi bàigửi bởi tranchau

Instant Pot Vietnamese Thịt Kho Trứng & Winter Melon Soup

Ingredients (Serves 4)

Caramelized Pork (Thịt Kho Trứng)
4 lbs pork spareribs
2 tsp salt (pre-boil)
1/4 cup vinegar (pre-boil)
8-10 chicken eggs
1 pack of quail eggs (optional)
1.5-inch ginger piece sliced
4-5 garlic cloves halved
1 can Coco soda
1/2 cup water
1 tsp salt
2 tsp thick soy sauce/caramel sauce
4 tbsp fish sauce
3 tsp sugar
1 tsp chicken bouillon
{Winter Melon & Sparerib Soup (Canh Bí Đao)}
2 (8 cups) quarts water
4 cups chopped winter melon
1/2 pound pork spareribs
1-inch ginger piece sliced
3-4 garlic cloves sliced
1 tsp salt
1 tbsp sugar
2 tbsp chicken/mushroom bouillon
1/4 teaspoon black pepper
{Other Ingredients}
Cooked Rice
Chilis
Cilantro

IMethod

Caramelized Spareribs & Eggs

Cook rice according to the package instructions or the way grandma does!

Pre-boil cleanse. Add spareribs into a pot with 2 teaspoons of salt and a 1/4 cup of vinegar. Once the pot of spareribs comes to a boil, reduce heat to medium and let simmer for 10-minutes. Remove and rinse thoroughly to remove any debris.

8 Quart Instant Pot. Turn on sauté mode. Add olive oil, garlic, and ginger. Allow to sauté for 2-3 minutes. Till fragrant. You will smell it!

Add Coco Rico or 12-ounce (1.5 cups) coconut juice, water, salt, thick soy sauce/caramel sauce, fish sauce, sugar, and chicken bouillon. Mix Well.

Add 3.5 pounds of the pork spareribs or all of it if you are not making the canh bí đao. If you are reserve 1/4 of the pork spareribs. Stir the spareribs to dress with the sauce. Close lid and set to meat/stew for 15-minuets.

Quick-release, press sauté mode, and allow liquids to reduce and thicken for 12-15 minutes. Caramelized spareribs are done!

Turn off sauté mode and add hard or softboiled eggs. Stir to coat eggs in the sauce to let it deepen in color and begin marinating. (To prepare the eggs, choose a pot that will fit 8 eggs. Add enough water to cover and a teaspoon of salt. When water boils, gently add eggs. Reduce heat to medium to simmer eggs for 6-minutes for softboiled or 8 for hardboiled. To keep eggs softboiled, immediately place in an ice bath. Remove shells and set aside for later.)

Garnish with cilantro and or chili. Eat with rice!

Winter Melon Soup & Pork Spareribs

Prepare winter melon. Four cups chopped.

Add clean pork spareribs to a medium-size soup pot and water. Set heat to high.

Add sliced ginger, sliced garlic cloves, salt, sugar, chicken/mushroom bouillon, and black pepper.

Once it's about to boil, reduce heat to medium, close lid slightly, and simmer for 10-15 minutes. Turn off heat, give it a stir and it is ready to serve with rice!


Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7657
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Thịt Kho

Gửi bàigửi bởi tranchau

Thịt Kho Tàu Instant Pot (Vietnamese Caramelized Pork and Eggs)

Author: Katie Le | Katie’s Test Kitchen

Hình ảnh

Ingredients

2 lbs of Pork Picnic, Butt or Belly (cut into large chunks, 1-2 inches thick)
1 dozen eggs
1 shallot (minced)
4 green onions (white part smashed and minced for marinade, green part chopped for garnishes)
Fish sauce (I used Red Boat. Another good brand is 3 Crabs)
Sugar
Ground pepper
Coconut Caramel Sauce for color (make your own if you wish), see FAQ #8 for photo reference
3 cups of Coco Rico Soda (or coconut water)
1 cup of water
red chili to garnish
OPTIONAL items: 1 lb of fried tofu or 1 lb of large/tiger shrimps, heads on preferred (washed well, trimmed legs)

Directions

bowl add 4 tbsp of fish sauce, 3 tbsp of sugar, 1/2 tsp of ground pepper (more or less to your taste) and 1/4 tsp of coconut caramel sauce. Mix marinade well and add chopped white part onion and minced shallot. Toss the pork into the marinade and allow it to sit in the refrigerator for an hour or more.
For the eggs, place on a trivet/steamer basket. Add about 2 cups of water to inner pot. Select Manual/Pressure Cook, High Pressure, 4 minutes. Quick release when cook time is over. Gently remove eggs and drop them into an ice bath for 5 minutes. Peel and set aside.
Add pork along with the marinade sauced into inner pot. Gently add peeled eggs. Pour 3 cups of Coco Rico Soda, 1 cup of water, 1/2 cup of fish sauce. Select Manual/Pressure Cook, High Pressure, 30 minutes, 10 minutes NPR.
Once Cook Time is over, wait additional 10 minutes then Quick Release and open lid. If you are adding any of the optional item such as fried tofu or shrimps, then “Cancel” Keep Warm and select “Saute”, “Adjust” to “Normal”. Add the optional item and bring the broth to a boil for 5 minutes. Taste the sauce and make adjustments with sugar and/or fish sauce if necessary [If the sauce is too bland for you add more fish sauce; if it’s too salty, add more sugar and/or dilute with water]. Please adjust to you taste! Garnish with chopped green onion and fresh chili. Serve with rice, raw vegetables (cucumber and tomato), boiled vegetables (broccoli and chayote) or Pickled Mustard Greens or Pickled Bean Sprouts!
Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7657
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010


Quay về Các Món Ăn Nấu Với Nồi Instant Pot

Đang trực tuyến

Đang xem chuyên mục này: Không có thành viên nào trực tuyến.1 khách.


free counters F9: Đổi kiểu gõ | F12: Tắt mở bộ gõ
Tắt  Tự động  Telex  VNI  VIQR