Banh Bo Hap/Steamed Rice Cakes
Recipe:
In a large bowl add in:
2 cups warm water
2 and 1/4tsp active yeast (1 small packet)
16oz bag rice flour
*whisk together and let it rest for 1hr in a warm place(microwave or oven).
While you are waiting. In a sauce pan over low heat add in:
1 cup water
12oz of coconut milk
1 cup sugar
*mix everything until it all melt together and let cool.
After 1hr, add the coconut cream mixture into the flour mixture. Mix well then let batter sit for 1 more hr.
*Total of 2 hrs resting.
*Your batter should be very bubbly.
Use food coloring(optional)
Steam on medium heat.
You can steam 1 large cake(30-40 mins) or little one(10-15 mins per batch).
**do not use too much food coloring or the cakes will be bitter**
If you want to eat this with coconut sauce, here’s the recipe.
Coconut Sauce:
In a medium sauce pan over medium heat. Add in:
1 can of coconut milk
1tbsp tapioca starch
1tbsp sugar
1/8 tsp salt
Store everything together until sauce thicken. Turn off heat, keep stirring for another minute.
Garnish:
1/3 cup crush roasted peanuts
1tbsp toasted sesame seed
1tsp sugar
1/8tsp salt
->
Trong một tô lớn thêm vào:
2 cốc nước ấm
Men hoạt tính 2 và 1 / 4tsp (1 gói nhỏ)
Bột gạo 16oz
* đánh với nhau và để yên trong 1 giờ ở nơi ấm áp (lò vi sóng hoặc lò nướng).
Trong khi bạn đang chờ đợi. Trong một chảo nước sốt trên lửa nhỏ thêm vào:
1 ly nước
12oz nước cốt dừa
1 chén đường
* trộn tất cả mọi thứ cho đến khi tất cả tan chảy với nhau và để nguội.
Sau 1 giờ, thêm hỗn hợp kem dừa vào hỗn hợp bột. Trộn đều sau đó cho bột vào ngồi thêm 1 giờ.
* Tổng cộng 2 giờ nghỉ ngơi.
* Bột của bạn nên rất sủi bọt.
Sử dụng màu thực phẩm (tùy chọn)
Hấp trên lửa vừa.
Bạn có thể hấp 1 chiếc bánh lớn (30-40 phút) hoặc ít bánh (10-15 phút mỗi mẻ).
** không sử dụng quá nhiều màu thực phẩm hoặc bánh sẽ bị đắng **
Nếu bạn muốn ăn món này với nước sốt dừa, thì đây là công thức nấu ăn.
Sốt dừa:
Trong một chảo nước sốt vừa trên lửa vừa. Thêm vào trong:
1 lon nước cốt dừa
1 muỗng canh tinh bột sắn
1 muỗng canh đường
1/8 muỗng cà phê muối
Lưu trữ mọi thứ với nhau cho đến khi nước sốt đặc lại. Tắt lửa, tiếp tục khuấy thêm một phút nữa.
Trình bày:
1/3 chén đậu phộng rang
1 muỗng canh hạt mè nướng
1tsp đường
1 / 8tsp muối
Kat Nghi