dimsum chicken fee

dimsum chicken fee

Gửi bàigửi bởi tranchau

Trinh Nguyen‎ à Instant Pot Vietnamese Food Recipes

Hình ảnh

Hình ảnh

General recipe as follows:
- 2lbs chicken feet carefully rubbed and cleanedwith salt and water, clips all the nails, then drains completely to dry out.
- Deep fry step: cover dry chicken feet with corn starch, some brown sugar and a tiny bit of salt, then deep fry till golden brown. For some reason, I never like filling a large pot of oil so it isnt competrly deep fry. Might see if this can be done in the airfryer next time though. I hate all the oil splash. Take them out and drain excess oil. (wonder if this step is neccesary since we throw them in the IP anyway, would it be sufficient just to slight fry them so the skin is kinda crunchy? If we can bypass this step using saute mode then it would be simple and less messy to make )
- Sauce: 3 tbsp oyster sauce, 3 tbsp light soy sauce, 1 tbsp brown sugar, 1 tsp sesame oil, 2 tbsp black bean garlic sauce, half tbsp mushroom seasoning, some black pepper, 2 tbsp minced garlic and 2 tbsp shaoxing wine or rice wine. Mix well together.
- Braise stage: heat up IP in saute mode medium, put a bit of oil, 1 thumb size piece of ginger thinly sliced, 4 anise stars. Stir well till fragant then add the sauce, stir well to combine then add chicken feet, stir in saute mode for 5 mins. Add 1 and 1/2 cup of water sufficient to somewhat submerge the chicken feet. Cancel saute mode. Put the lid on and switch to Manual HP 30 mins, 20 mins NR. (I tried 20mins HP first and they are not soft enough so throw them in for another 10 mins. So I guess it also depends on how soft or chewy you like it as well as the size of the chicken feet. So experiment. I like the chicken feet really soft)

- Last step: Turn on saute mode on medium to reduce the liquid for 5 mins. Mix 1 and 1/2 tbsp corn starch with a bit of cold water, mix well then add to pot and stir till liquid becomes thickened to your liking. Check the taste and adjust with mushroom seasoning/or sugar.

I notice this come out a lot less greasy than the ones served in dimsum restaurant but kinda lack the reddish color.

->

Công thức chung như sau:
- Chân gà 2lbs cẩn thận chà xát và làm sạch bằng muối và nước, kẹp tất cả các móng, sau đó để ráo nước cho khô.
- Bước chiên sâu: phủ chân gà khô bằng tinh bột ngô, một ít đường nâu và một chút muối, sau đó chiên sâu cho đến khi vàng nâu. Vì một số lý do, tôi không bao giờ thích đổ đầy một nồi dầu lớn để nó không bị rán sâu. Có thể xem nếu điều này có thể được thực hiện trong airasher lần tới mặc dù. Tôi ghét tất cả các giọt dầu. Lấy chúng ra và thoát dầu thừa. (tự hỏi nếu bước này là cần thiết vì dù sao chúng ta cũng ném chúng vào IP, liệu có đủ chỉ để rán chúng để da không bị giòn không? chế tạo )
. rượu gạo. Trộn đều với nhau.
- Giai đoạn om: làm nóng IP ở chế độ xào, cho một chút dầu, 1 miếng gừng cỡ miếng gừng thái lát mỏng, 4 sao hồi. Khuấy đều cho đến khi thơm sau đó thêm nước sốt, khuấy đều để kết hợp sau đó thêm chân gà, khuấy trong chế độ xào trong 5 phút. Thêm 1 và 1/2 cốc nước đủ để nhấn chìm phần chân gà. Hủy chế độ xào. Đậy nắp và chuyển sang Hướng dẫn sử dụng HP 30 phút, 20 phút NR. . chân gà thật mềm

- Bước cuối cùng: Bật chế độ xào trên môi trường để giảm chất lỏng trong 5 phút. Trộn 1 và 1/2 muỗng canh tinh bột ngô với một chút nước lạnh, trộn đều sau đó thêm vào nồi và khuấy cho đến khi chất lỏng trở nên đặc lại theo ý thích của bạn. Kiểm tra hương vị và điều chỉnh với gia vị nấm / hoặc đường.

Tôi nhận thấy điều này đi ra ít dầu mỡ hơn so với những người phục vụ trong nhà hàng dimsum nhưng hơi thiếu màu đỏ.
Hình đại diện của thành viên
tranchau
Administrateur du site
 
Bài viết: 7577
Ngày tham gia: 10 Tháng 5 2010

Quay về Vietnamese Cooking Group

Đang trực tuyến

Đang xem chuyên mục này: Không có thành viên nào trực tuyến.1 khách.


free counters F9: Đổi kiểu gõ | F12: Tắt mở bộ gõ
Tắt  Tự động  Telex  VNI  VIQR